Ασθένεια και Γνωστική Ομοιοπαθητική

Πρώτα θέλω να αναφερθώ στην ασθένεια πως εγώ βλέπω την εμφάνιση της στον άνθρωπο,τις αιτίες της και πως μπορούμε να την αποφύγουμε. Θα ξεκινήσω απο την ετυμολογία της λέξης ασθένεια,αποτελείται απ’το στερητικό «α» και τη ρίζα σθένος και στην κυριολεξία σημαίνει χωρίς δύναμη.Ο άνθρωπος που ασθενεί στερείται δύναμης. Εμείς οι θεραπευτές οφείλουμε να βρούμε τι τον οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση και να αναπληρώσουμε τη χαμένη του δύναμη. Ο γνωστικός ομοιοπαθητικός ανιχνεύει την ψυχική αιτία που προκάλεσε την ασθένεια που μπορεί να είναι στενοχώρια, θυμός, μια αρνητική κατάσταση που βιώνει βάση αυτού συνταγογραφεί το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Η ασθένεια είναι μια κατάσταση τοξίνωσης του οργανισμού σε υπερβολικό βαθμό. Τα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής πολλές φορές οδηγούν στην αποτοξίνωση και στην ίαση. Εμείς όμως παρεμβαίνουμε στην θεραπεία πέρνοντας χημικά φάρμακα τα οποία μας προσθέτουν επιπλέον τοξίνες. Η κλασσική ιατρική θεραπεύει το σύμπτωμα, οχι τον ασθενή. Η ομοιοπαθητική ανιχνεύει σε βάθος τον ασθενή και στοχεύει να τον θεραπεύσει με φυσικές ουσίες και στα τρία επίπεδα. Στο διανοητικό, στο συναισθηματικό και στο σωματικό.

Στο διανοητικό επίπεδο οφείλουμε να ανιχνεύσουμε τα σφάλματα του ασθενούς και να και να θεραπεύσουμε τις αιτίες της τοξίνωσης που μπορεί να είναι οι πολλές αρνητικές σκέψεις. Ενισχύουμε την απόφαση του ασθενούς να θεραπευτεί.

Στο συναισθηματικό επίπεδο οφείλουμε να τον βοηθήσουμε να ελευθερωθεί απ’τα αρνητικά συναισθήματα, τις φοβίες και τις ανασφάλειες και να ενισχύσουμε την πίστη του και την ελπίδα για την θεραπεία.

Σε σωματικό επίπεδο να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού να τον ελευθερώσουμε απ’τα συμπτώματα που τον κάνουν να δυσλειτουργεί και να τον οδηγήσουμε σε σωστές επιλογές σε διατροφή, άσκηση και στον επαρκή ύπνο.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ(Εσωτερικά και εξωτερικά)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΙΤΙΑ

1)Η ασθένεια μπορεί να είναι αποτέλεσμα σύγκρουσης προσωπικότητας και ψυχής ή απομάκρυνσης της προσωπικότητας. Η προσωπικότητα οδηγείται σε επίγειες ηδονές ή ταυτίζεται με τις επιθυμίες κάποιου άλλου προσώπου. (λ.χ υπερβολική ενασχόλιση με τις ανάγκες του συντρόφου ή των παιδιών και παραμέληση των δικών του αναγκών).

2)Η σύγκρουση μπορεί να υπάρξει και ανάμεσα στις ομάδες των διαφόρων εγώ που απαρτίζουν την προσωπικότητα. Είναι γνωστές σε όλους μας οι αντιφάσεις και οι συγκρούσεις που βιώνουμε καθημερινά. Λόγω άγνοιας υιοθετούμε στάσεις ζωής και συνήθειες που μας οδηγούν στην ασθένεια (Λαιμαργία, κακή διατροφή, κάπνισμα, ναρκωτικά, κ.α).

3)Λόγω καρμικού φορτίου(φόρτου αμαρτίας). Μια ασθένεια μπορεί να κάψει ένα τέτοιο φορτίο δικό μας ή άλλων ανθρώπων που εμείς επιθυμούμε να ελευθερώσουμε. Δηλαδή η ασθένεια λειτουργεί σαν πνευματική κάθαρση. Λέγεται ότι κάποτε, ένας είχε πλησιάσει τον πάτερ Πα’ί’σιος για να προσευχηθεί στον Θεό για ένα οικονομικό χρέος και για τον καρκίνο κάποιου γνωστού του. Ο Πα’ί’σιος τον ρώτησε ποιός θα πάρει το οικονομικό και ποιός τον καρκίνο. Δεν είναι τυχαίο που αυτός ο άγιος άνθρωπος πέθανε απο καρκίνο.

Ο ίδιος αναφέρει «όσο απομακρύνονται οι άνθρωποι απ’τήν φυσική ζωή.την απλή και προχωρούν στην πολυτέλεια αυξάνουν το ανθρώπινο άγχος. Και οσο προχωρεί η κοσμική ενέργεια τόσο χάνεται η απλότητα, η χαρά και το φυσικό ανθρώπινο χαμόγελο.

4) Επίδραση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Αθέλητης επίδρασης π.χ σύντροφος πολύ αρνητικός με διαταραγμένη προσωπικότητα. Οδηγεί συνήθως τον σύντροφο του σε ασθένεια. Η περίπτωση του γνωστού σε όλους ματιάσματος .

Ηθελημένα. Συντονισμένη εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για πρόκληση βλάβης σε συγκεκριμένο άνθρωπο(Μαύρη μαγεία).

Λόγω πεποίθησης ή συχνής δήλωσης. Ο άνθρωπος έχει παρατηρηθεί έπειτα από πολλές δηλώσεις ασθένειας να ασθενεί πραγματικά. Ο εγκέφαλος μας είναι ένας υπολογιστής που καταγράφει τις λέξεις που λέμε και ικανοποιεί την ανάγκη μας γι’αυτό που εκφράζουμε. Ας προσέξουμε τις δηλώσεις μας όταν μας ρωτούν για την υγεία μας και τις αρνητικές απαντήσεις μας

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΙΤΙΑ

Τα εξωτερικά μπορεί να είναι διάφορες απότομες μεταβολές του περιβάλλοντος, όπως έκθεση σε χημικές ουσίες, πυρηνική ενέργεια,μεγάλο ψύχος ή θερμότητα, τραύματα, ατυχήματα.Τα αίτια αυτά μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό, αλλά αν οι βλάβες δεν είναι τόσο μεγάλες ο οργανισμός μπορεί να επανέλθει σε κάποια ισορροπία μόλις βρεθεί ξανά σε φυσιολογικές συνθήκες.

ΒΑΣΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Για να καταλάβουμε την φύση της ασθένειας πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε μερικές βασικές αλήθειες ή αξιώματα.

1)Η πρώτη αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος έχει ψυχή και αυτή αποτελεί τον αληθινό του Εαυτό. Είναι ένα θεικό ον που κατοικεί μέσα μας και έχει ιδιαίτερες ανάγκες. Τρέφεται με τα καλά συναισθήματα,τις καλές πράξεις, την προσευχή, την νηστεία. Μας καθοδηγεί, μας προστατεύει και μας ενθαρρύνει και μας κατευθύνει στο καλό μας.

2)Το δεύτερο αξίωμα λέει ότι εμείς βρισκόμαστε σε αυτόν τον κόσμο για να μαζέψουμε με την γήινη ύπαρξη, σοφία και εμπειρία, για να καλλιεργήσουμε τις αρετές που μας λείπουν, να μοιάσουμε στο δημιουργό μας και να ενωθούμε μαζί Του.

3)Πρέπει να γνωρίσουμε ότι ο χρόνος σε αυτόν τον κόσμο που τον αποκαλούμε ζωή αποτελεί μόνο μια μικρή στιγμή σε όλη μας την ανάπτυξη όπως ακριβώς μια σχολική μέρα σε σχέση με όλη μας τη ζωή. Η ψυχή μας, η αληθινή μας ύπαρξη είναι αθάνατη και το σώμα που μπορούμε να αντιληφθούμε συνειδητά είναι κάτι πρόσκαιρο, σαν ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να εκτελέσουμε μια εργασία.

4)Μετά από αυτό ακολουθεί το τέταρτο μεγάλο αξίωμα, ότι όσο υπάρχει αρμονία ανάμεσα στην ψυχή και στην προσωπικότητα μας βιώνουμε τη χαρά, την ειρήνη, την ευτυχία και την υγεία. Όταν όμως η προσωπικότητα βγει από το μονοπάτι που της έχει καθορίσει η ψυχή, είτε γιατί προσκολήθηκε είτε γιατί παρασύρθηκε. Αυτή η δυσαρμονία είναι πηγή ασθένειας και δυστυχίας

5)Το επόμενο μεγάλο αξίωμα είναι η αναγνώριση της ενότητας όλων των πραγμάτων. Δημιουργός των πάντων είναι η αγάπη και όλα αυτά που παρατηρούμε στην άπειρη ποικιλομορφία τους είναι εκδήλωση και αποκάλυψη αυτής της αγάπης. Άμα φανταστούμε τον δημιουργό μας σαν ένα τεράστιο και αστραφτερό ήλιο που εκπέμπει μόνο πραότητα και αγάπη, αμέτρητες ακτίνες εκπέμπονται σε όλες τις κατευθύνσεις και εμείς είμαστε μικρά σωματίδια στις άκρες τους. Έχουμε έρθει ως στην γη για να μαζέψουμε πείρα και γνώση και ζητώντας τη σωτηρία μας να επιστρέψουμε στον δημιουργό μας.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Θέλω να αναφερθώ στα πνευματικά σφάλματα που οδηγούν στην ασθένεια όπως ο Edward Bach,ο εμπνευστής των ανθο’ι’μάτων Bach αναφέρει.

1)Η υπερηφάνεια μας κυριεύει γιατί δεν αναγνωρίζουμε την μικρότητα μας. Έχουμε έλλειψη της συναίσθησης των αναλογιών που στερεί κάποιον να δει τον εαυτό του σε σύγκριση με την δημιουργία. Θεωρούμε ότι υπερέχουμε και καρπός της υπεροψίας μας και της δυσκαμψίας στη σκέψη είναι ασθένειες που συνοδεύονται από δυσκαμψία και ακαμψία στο σώμα.

2)Η βιαιότητα οδηγεί στην άρνηση της ενότητας των πάντων και στην μη κατανόηση του γεγονότος ότι κάθε ενέργεια που κατευθύνεται ενάντια στους άλλους βρίσκεται σε αντίφαση με τους νόμους της ολότητας.

Η βία παράγει βία. Το παιδί που θα υποστεί βία θα γίνει το ίδιο βίαιο σαν ενήλικος. Ο πόνος είναι συνέπεια της βιαιότητας. Ο ασθενής μαθαίνει μέσα από τον πόνο να μην προκαλεί πόνο στους άλλους,ψυχικό ή σωματικό.

3)Το μίσος είναι ο αντίποδας της αγάπης,η παραβίαση του νόμου της δημιουργίας. Το μίσος δεν συμβιβάζεται με το θεικό νόμο και απαρνιέται τον δημιουργό. Μας οδηγεί σε πράξεις ενάντια στην ολότητα. Τιμωρία για το μίσος είναι η μοναξιά,τα δυνατά και ανεξέλεκτα ξεσπάσματα, οι νευρικές εντάσεις και οι υστερικές καταστάσεις.

4)Η φιλαυτία(η αγάπη του εαυτού)είναι επίσης απάρνηση της ολότητας. Μας παροτρύνει να τοποθετούμε τα συμφέροντα μας ποιο ψηλά από το καλό της ανθρωπότητας και από την φροντίδα και προστασία αυτών που βρίσκονται κοντά μας. Τιμωρία γι’αυτό είναι οι ασθένειες της εσωστρέφειας, οι νευρώσεις που μας στερούν απ’τη χαρά της ζωής. Θεραπεία της φιλαυτίας είναι η δεύτερη ύψιστη εντολή του Χριστού «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν».

5)Η άγνοια είναι παράλειψη της μάθησης, άρνηση να δούμε την αλήθεια όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία. Μας οδηγεί σε πολλές εσφαλμένες και σκοτεινές ενέργειες και μειώνεται η εξυπνάδα μας. Αυτό μας οδηγεί άμεσα σε δυσκολίες στη ζωή μας. Τιμωρία μας, οι βλάβες της όρασης και της ακοής.

6)Η άρνηση της προσωπικότητας να οδηγηθεί από τον ανώτερο Εαυτό,έχει ως αποτέλεσμα την ανασφάλεια, την αναποφασιστικότητα και την μη σταθερή επιδίωξη κάποιου στόχου. Η αστάθεια στον συναισθηματικό κόσμο οδηγεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις στο σώμα με διαταραχές στην κίνηση και στην προσαρμοστικότητα. Η ανασφάλεια παραμερίζεται με το δυνάμωμα του συναισθήματος και στην σταθερή επιδίωξη των στόχων. Ακόμα και όταν κάνουμε λάθη είναι καλύτερα να ενεργούμε παρά να χάνουμε τις ευκαιρίες. Πολλές φορές η πίστη μας στο Θεό και η προσευχή μας, μας ελευθερώνει από πολλές ανασφάλειες.

7)Η πλεονεξία οδηγεί στην μανία για εξουσία και είναι απάρνηση της ελευθερίας και της Μοναδικότητας κάθε ψυχής. Οι συνέπειες είναι σοβαρές γιατί μας παρακινεί να επεμβαίνουμε στην ψυχική εξέλιξη των άλλων ανθρώπων. Πρέπει να νοιώσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι εδώ για να βαδίσει τον δικό του δρόμο εξέλιξης σύμφωνα με τις εντολές της ψυχής του. Πρέπει να τον βοήθησουμε να ελπίζει και να του παρέχουμε όσο περνάει απ’το χέρι μας γνώση και ευκαιρίες που συντελούν στην πρόοδο του. Αυτή πρέπει να είναι η στάση των γονέων στο παιδί,του συντρόφου στον σύντροφο,του δασκάλου στον μαθητή.

  • Συνέπεια της πλεονεξίας και της μανίας για εξουσίας είναι η ασθένειες που κάνουν τον πάσχοντα δούλο του σώματος του (διάφορες αναπηρίες ή ακινητοποιήσεις).
  • Η λειτουργία του μέλους του σώματος που προσβλήθηκε απ’ την ασθένεια δεν γίνεται με τυχαίο τρόπο. Ακολουθεί τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος.
  • Αυτό βοηθάει στην επικέντρωση της προσοχής μας στα σφάλματα μας.
  • Η καρδιά προσβάλλεται όταν δεν ανθίζει η αγάπη για τον συνάνθρωπο μας.
  • Ένα άρρωστο χέρι φανερώνει μια λαθεμένη ενέργεια ή μια παράλειψη.
  • Ο εγκέφαλος προσβάλλεται όταν η προσωπικότητα είναι εκτός ελέγχου.
  • Ο θυροειδής αρρωσταίνει όταν έχουμε προβλήματα επικοινωνίας με τους άλλους.

Η γνωστική ομοιοπαθητική μας βοηθάει να απελευθερωθούμε από τα σφάλματα, γενικά όμως όταν η ασθένεια οφείλεται σε κάποιο από αυτά τα σφάλματα, οφείλουμε να τα βρούμε και να τα εξαλείψουμε καλλιεργώντας τις αντίθετες αρετές. Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε όλους τους άλλους και τον εαυτό μας χωρίς να είμαστε φίλαυτοι. Ο υλισμός διδάσκει τους ανθρώπους να ψάχνουν για ικανοποίηση στις γήινες απολαύσεις και χαρές.

Αυτό δεν είναι παρά προσωρινή λησμονιά των προβλημάτων. Έτσι ψάχνουμε όλο και ποιο έντονες συγκινήσεις που μας απομακρύνουν απ’την ψυχή μας και μας οδηγούν πολλές φορές σε αποδιοργάνωση.

 

ΑΝΝΕΤΑ Γ. ΠΟΛΙΤΟΥ

Χειρουργός Οδοντίατρος:

Γνωστικής Ομοιοπαθητικής

τ.Ιατρός Β Χειρ/κής Νοσ. Γ.ΛΑΪΚΟΥ

τ.Ιατρός Γναθοχ/κής Νοσ. ΑΓ. ΣΑΒΒΑ

ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΩΙ 10-1 εκτός Σάββατου.

ΑΠΟΓ. 7•9 εκτός Τετάρτης, Παρασκευής.

ΤΗΛ 27210-92294.

Κ. ΚΡΟΜΠΑ 2 & ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΙΝ. 6974 355444

Skype : Anneta.politou

Published by Global Naturopathy

BOARD DIRECTORS Director: Dr Matina Chronopoulou is a practising Naturopathic Doctor, Homeopath, Acupuncturist, and Bioresonance Therapist. She has been involved with natural therapies since the late 70s. Since 1995, she has run the Centre for Natural Medicine and Acupuncture, in Athens Greece, focusing on naturopathic therapeutics, nutritional medicine, lifestyle modification, botanical medicine, homeopathy, acupuncture, flower essences, and energy medicine. She lectures and teaches when not seeing clients. She specializes in educational workshops and seminars for professionals sharing her knowledge on the traditional mediterranean healing diet, herbal walks and herbal retreats in the Greek countryside. She has presented scientific papers around the world and has contributed regular articles to natural health magazines, newspapers, television and radio talk programs over the past twenty five years. Most recently, she is a columnist for the Huffington Post. Treasurer: Olga Konstantinidis is a managing partner of the KO Capital Investment Group LLC. She holds a Bachelor's degree in Communication from Florida Gulf Coast University, major Public Relations /Minor: Interdisciplinary Studies, she graduated Cum Laude in December 2009 from Edison State College, Fort Myers, FL and also holds an Associates Degree of Science in Paralegal Studies and Associates Degree of Science. Collaborating Organization: Peliti Community https://peliti.gr/ Peliti & Olympic Seed Festival Alternative community and non-profit organization Peliti is a 100% voluntary and non-profit organization dedicated to local seed saving. Since 1995, the organization has worked for the protection of agricultural biodiversity, by collecting, cultivating and disseminating seeds of traditional varieties, as well as, by raising awareness in Greece and beyond. The movement was founded by Mr Panagiotis Saitanoudis. Since its creation, Peliti has been organizing expeditions in Greece to collect seeds from traditional and local varieties, trying to make them widely known and used all over Greece, to protect local biodiversity and enhance food sovereignty. Peliti's activities target amateurs but also professional users, allowing them to get free samples of seeds from local varieties, to test on their lands. Targeting professional farmers and seed producers is the key point for regaining national and sustainable food sovereignty. ADVISORY BOARD Dr. Souha Akiki President and Founder of “Innovative Knowledge Institute” and” Paris Graduate School” Dr. Akiki is A natural communicator, motivator and leader, She has a rich and varied background spanning a 30 year period in academia including Director level positions in Administration and Finance. In her various roles as a Strategic Developer, Leader, Academic Director, Author and Mentor. Concurrently with management positions held at academic institutions. Souha has lectured on subjects such as Marketing, International Business, Entrepreneurship, and International Relations. Whether in academic or corporate environments: Souha embraces the challenges and enjoys the diversity of working with international profiles. Member of the Panel at UNESCO on October 5, 2011 “The World Teacher’s Day” Holding a Doctorate in International Relations, specialised in “The Challenges of brain based learning” and an Master in Business Administration. Souha organized conferences: “January 2013 on Iran nuclear situation versus the Saudi fundamentalists Salafists”. Another conference on April 2012 was organized on “the French intervention in Mali and the economic and business post war”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Global Naturopathy
error: Content is protected !!

WhatsApp us

Exit mobile version