Βιοενεργιακό Test – Computerized Electrodermal Screening (C.E.D.S)

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Healthy Ways (τεύχος 8) της Εφημερίδας Express τον Ιούνιο του 2006.

Μπορείτε να “κατεβάσετε” το pdf αρχείο με το δημοσίευμα στο τέλος του άρθρου αυτού.

Ηλεκτρονικός  προσδιορισμός (μέσω εξομοίωσης ‘φαρμάκων’) των αναγκών του οργανισμού σε ωφέλιμα στοιχεία  όπως Βιταμίνες , Μέταλλα, Βότανα, Ομοιοπαθητικά Φάρμακα.

Θέλετε να ξέρετε ποιές  είναι οι ελλείψεις του οργανισμού σας σε διάφορα μακρομοριακά στοιχεία  που πιθανώς χρειάζεστε για να ξεπεράσετε ένα πρόβλημα  υγείας  ή να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την υγεία που έχετε  ή θέλετε να  δείτε ποιό Ομοιοπαθητικό Φάρμακο σας βοηθάει περισσότερο ;

Στηριχθείτε στα Εξατομικευμένα Αποτελέσματα που θα σας δώσει το Βιοενεργιακό τεστ.

Οι τροφές  σήμερα  εκτός απο την επιβάρυνση που έχουν σε διάφορες  χημικές ουσίες (φυτοφάρμακα – λιπάσματα – ορμόνες κλπ ) είναι φτωχές  και σε ωφέλιμα  στοιχεία. Λογικό είναι επομένως  να αυξάνονται οι ελλείψεις στον οργανισμό μας.

Μπορείτε τώρα  να προσδιορίσετε ηλεκτρονικά  και να συμπληρώσετε τα  ‘ορθά’ αυτά ‘μόρια’ (από αυτό βγαίνει και ο όρος Ορθομοριακή Ιατρική) για  να  δώσετε την δυνατότητα στον οργανισμό σας  να Διατηρήσει ή να Επανακτήσει την Υγεία του.

Στηριζόμαστε πλέον στα αντικειμενικά αποτελέσματα του ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι σε ‘υποθέσεις του θεράποντα’ ή στο τάδε πρωτόκολο για την θεραπεία μας.

Τι είναι το βιοενεργιακό τεστ

Ο όρος αποτελεί την ελεύθερη μετάφραση του αγγλικού όρου Computerized Electro Dermal Screening(C.E.D.S) είναι μια σύγχρονη μέθοδος Βιοανάδρασης (Biofeedback), με την οποία  ο υπολογιστής εντοπίζει τις ενεργειακές διαταραχές που προκαλούν οι παθήσεις στα διάφορα όργανα η συστήματα στον οργανισμό μας.

Παράλληλα έχει την δυνατότητα να ελέγξει και να καθoρίσει πως μπορεί και τι χρειάζεται για να διορθωθεί αυτή διαταραχή, να επανέλθει δηλαδή ο οργανισμός στην φυσιολογική λειτουργία του.

Η πρωτοποριακή αυτή μεθοδος υπάγεται στην Ενεργειακή ιατρική. Ο ανθρώπινος οργανισμός (όπως και όλοι οι ζώντες οργανισμοί) ζει στο δυναμικό περιβάλλον του πλανήτη μας από το όποιο επηρεάζεται και το επηρεάζει  σε φυσικο και ενεργειακό επίπεδο. Πχ η τροφή που προσλαμβάνουμε και αυτό που αποβάλουμε μετά την πρόσληψη των ουσιωδών συστατικών από το γαστρεντερικό σύστημα είναι διαφορετική. Ο αέρας που εισπνέουμε είναι διαφορετικός από αυτόν που εκπνέουμε κτλ.

Το ιδιο συμβαίνει και σε ενεργειακό επιπεδο. Στο σώμα μας υπάρχουν όπως γνωρίζετε διάφορες μορφές ενέργειας (θερμική –ηλεκτρο-μαγνητική –οι συσπάσεις στην καρδιά πχ γίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται στόν βηματοδότη της, φλεβόκομβο keith – Flack κλπ ) και η εφαρμογή εξωτερικου ασθενους ηλεκτρικου ρευματος πανω στον μυ προκαλεί την συσπαση του.

Το φως του ηλιου (ειναι ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια) βοηθα στην απορροφηση της βιταμινης D προκαλεί μαύρισμα στην επιδερμίδα. Οι ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις προκαλούν πληθώρα αντιδράσεων θετικών ή αρνητικών ανάλογα με το μήκος κύματος  από αύξηση της θερμοκρασίας εως μεταβολές στο γενετικό υλικό.

Ποράλληλα υπάρχουν και άλλες μορφές ενεργειακών επιδράσεων που δεν αντιλαμβανόμαστε  (με τα διαθέσιμα σημερινά μέσα), τον τρόπο επίδρασης τους, πχ. Ενεργειακή επίδραση των Ομοιοπαθητικών φαρμάκων στον οργανισμό.

Υπάρχει λοιπόν μια συνεχής δυναμική αλληλοεπίδραση φυσική και ενεργειακή μεταξύ του οργανισμού μας και του περιβάλλοντος.

Η αλληλεπίδραση αυτή τον αναγκάζει να προσαρμόζεται διαρκώς για να διατηρεί την ισορροπία του στο νευρο-ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό του σύστημα διατηρώντας την ομοιοστασία του για να βρίσκεται σε υγεία.

Την ενεργειακή αυτή αλληλεπίδραση έχουμε την δυνατότητα με ειδικό μηχάνημα συνδεδεμενο με ηλεκτρονικό υπολογιστή, να την εκμεταλεύτουμε διαγνωστικά για να καθορίσουμε τις ανάγκες η τις ελλείψεις ενός οργανισμού.

Ετσι ελέγχοντας την ενεργειακή επίδραση τις κάθε μιας από της βιταμίνες  στον οργανισμό, μέσω του ειδικού ανιχνευτή του μηχανήματος πάνω σε προκαθορισμένα σημεία  της επιδερμίδας, έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε αν είναι θετική η επίδραση της (όταν διορθώνει την παθολογική μέτρηση ) που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η βιταμίνη στον εξεταζόμενο ή είναι μη σημαντική η επίδραση που σημαίνει ότι δεν τη χρειάζεται.

Αυτό γίνεται γιατί το μηχάνημα με τον υπολογιστή αποτελεί ένα τεστ εξομοίωσης (simulation) ιδιοσκευασμάτων. Εχοντας καταχωρημένες στην μνήμη του τις ηλεκτρομαγνητικές ταυτότητες βιταμινών, ιχνοστοιχείων ομοιοπαθητικών, χημικών ουσιών και βοτάνων φαρμάκων, μπορεί να μας καθορίσει τι λείπει η με άλλα λόγια τι χρειάζεται ο οργανισμός για να επανέλθει σε ισορροπία.

Η όλη διαδικασία στηρίζεται στις μετρήσεις της μικρής ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος που κυκλοφορεί στον οργανισμό μας  και σε αντίστοιχες μικροποσότητες ρεύματος που στέλνει το μηχάνημα σε σημεία του δέρματος στα χέρια και στα πόδια του εξεταζόμενου.

Τα δεδομένα των αποκρίσεων που παίρνει σαν απάντηση επεξεργάζονται και αναλύονται από τον υπολογιστή, έτσι μπορεί αφ’ένος να ελέγξει ενεργειακά τα μειονεκτικά όργανα του σώματος κάνοντας ένα ηλεκτρονικό check-up και αφ’ετερου να καθορίσει τις ανάγκες του οργανισμού σε Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία, Βότανα, Ομοιοπαθητικά Φάρμακα.

Πως γίνεται:

Με τον ειδικό ανιχνευτή ερευνώνται ενδείξεις σε προκαθορισμένα σημεία της επιδερμίδας του σώματος κυρίως στα χέρια και στα πόδια. Ο εξεταζόμενος είναι καθισμένος αναπαυτικά σε ένα κάθισμα μέχρι που να ολοκληρωθεί η εξέταση και ο ιατρός να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Η μέθοδος είναι τελείως ανώδυνη χωρίς καμία παρενέργεια και μπορεί να εφαρμοσθεί και σε παιδιά.

Η διάρκεια της είναι περίπου 1 η 1 1/2 ώρα.

Σε ποιους απευθύνεται :

– Μπορεί να πει κανείς σε όλους (εκτός από άτομα που έχουν τοποθετήσει χειρουργικά στο σώμα τους βηματοδότη που και αυτή δεν είναι απόλυτη αντένδειξη).

– Σε όσους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας για επιτάχυνση της θεραπείας.

– Σε όσους νοιώθουν μεν υγιείς αλλά χρειάζονται ένα γρήγορο έλεγχο για προληπτικούς λόγους.

– Σε όσους θέλουν να δουν αν έχει ανάγκη ο οργανισμός τους από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κλπ.

– Σε όσους έχουν έντονη πνευματική η σωματική δραστηριότητα και θέλουν να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, διατηρώντας τις λειτουργίες του οργανισμού τους σε απόλυτη ισορροπία.

– Σε όσους Θέλουν να ελέγξουν αν έχουν αλλεργικές αντιδράσεις  πχ σε τροφές.

Ο πατέρας της σύγχρονης χημείας Νομπελίστας το 1954 και 1962 Καθηγητής σε 20 πανεπιστήμια Linus Pauling έχει προτείνει ακόμα από την δεκαετία του 1930 ότι οι παθήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από την έλλειψη ‘ορθών μορίων’, δηλαδή των συστατικών της τροφής που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά.

Αναγνωρίζοντας τις διατροφολογικές ελλείψεις του κάθε ατόμου τις αποκαθιστούμε. Καταφέρνουμε έτσι να δράσουμε Προληπτικά αλλά και Θεραπευτικά στις περισσότερες παθολογικές καταστάσεις.

Η Ορθομοριακή Ιατρική βασίζεται στην αρχή της ‘βιοχημικής ιδιαιτερότητος’  του ατόμου (ο καθένας μας είναι διαφορετικός με διαφορετικές  ανάγκες και διαφορετικές λειτουργίες ), αρχή που έθεσε το 1955 ο αμερικανός καθηγητής παθολογίας Williams.

Αυτή την αρχή εφαρμόζουμε με το τεστ αυτό. Επιπλέον αν κάνουμε και ορισμένες αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση στον τρόπο ζωής μας όπως για παράδειγμα βελτιώνοντας τη διατροφή μας σε συνδιασμό με τα συμπληρώματα που το τεστ θα μας υποδείξει, έχουμε την δυνατότητα όχι μόνο να αυξήσουμε την ζωτικότητά μας σε επίπεδα που δεν φανταζόμασταν αλλά και να αυτοθεραπευθούμε ανώδυνα και απλά χωρίς φάρμακα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Healthy Ways (τεύχος 8) της Εφημερίδας Express τον Ιούνιο του 2006. Μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο με το Δημοσίευμα εδώ: Liapis.Article.CEDS.


Published by Global Naturopathy

BOARD DIRECTORS Director: Dr Matina Chronopoulou is a practising Naturopathic Doctor, Homeopath, Acupuncturist, and Bioresonance Therapist. She has been involved with natural therapies since the late 70s. Since 1995, she has run the Centre for Natural Medicine and Acupuncture, in Athens Greece, focusing on naturopathic therapeutics, nutritional medicine, lifestyle modification, botanical medicine, homeopathy, acupuncture, flower essences, and energy medicine. She lectures and teaches when not seeing clients. She specializes in educational workshops and seminars for professionals sharing her knowledge on the traditional mediterranean healing diet, herbal walks and herbal retreats in the Greek countryside. She has presented scientific papers around the world and has contributed regular articles to natural health magazines, newspapers, television and radio talk programs over the past twenty five years. Most recently, she is a columnist for the Huffington Post. Treasurer: Olga Konstantinidis is a managing partner of the KO Capital Investment Group LLC. She holds a Bachelor's degree in Communication from Florida Gulf Coast University, major Public Relations /Minor: Interdisciplinary Studies, she graduated Cum Laude in December 2009 from Edison State College, Fort Myers, FL and also holds an Associates Degree of Science in Paralegal Studies and Associates Degree of Science. Collaborating Organization: Peliti Community https://peliti.gr/ Peliti & Olympic Seed Festival Alternative community and non-profit organization Peliti is a 100% voluntary and non-profit organization dedicated to local seed saving. Since 1995, the organization has worked for the protection of agricultural biodiversity, by collecting, cultivating and disseminating seeds of traditional varieties, as well as, by raising awareness in Greece and beyond. The movement was founded by Mr Panagiotis Saitanoudis. Since its creation, Peliti has been organizing expeditions in Greece to collect seeds from traditional and local varieties, trying to make them widely known and used all over Greece, to protect local biodiversity and enhance food sovereignty. Peliti's activities target amateurs but also professional users, allowing them to get free samples of seeds from local varieties, to test on their lands. Targeting professional farmers and seed producers is the key point for regaining national and sustainable food sovereignty. ADVISORY BOARD Dr. Souha Akiki President and Founder of “Innovative Knowledge Institute” and” Paris Graduate School” Dr. Akiki is A natural communicator, motivator and leader, She has a rich and varied background spanning a 30 year period in academia including Director level positions in Administration and Finance. In her various roles as a Strategic Developer, Leader, Academic Director, Author and Mentor. Concurrently with management positions held at academic institutions. Souha has lectured on subjects such as Marketing, International Business, Entrepreneurship, and International Relations. Whether in academic or corporate environments: Souha embraces the challenges and enjoys the diversity of working with international profiles. Member of the Panel at UNESCO on October 5, 2011 “The World Teacher’s Day” Holding a Doctorate in International Relations, specialised in “The Challenges of brain based learning” and an Master in Business Administration. Souha organized conferences: “January 2013 on Iran nuclear situation versus the Saudi fundamentalists Salafists”. Another conference on April 2012 was organized on “the French intervention in Mali and the economic and business post war”.

Global Naturopathy
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: