ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ

Ο έλεγχος του βάρους στην Φυσικοπαθητική Θεραπευτική δεν υπήρξε ποτέ θέμα θερμίδων, εξαρτάται από την ύπαρξη των θρεπτικών συστατικών που περιέχει η τροφή και την ικανότητα αποτοξίνωσής του οργανισμού. Το διατροφολόγο βασίζεται στην βιοχημική ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου, είναι σχεδιασμένο για να αδυνατίσετε τρώγοντας, χωρίς στερήσεις. Βασικός του στόχος δεν είναι μόνο το ασφαλές και μόνιμο αδυνάτισμα, αλλά ταυτόχρονα η συνολική βελτίωση της υγείας και η πρόληψη των παθήσεων. Μεταξύ άλλων, το αδυνάτισμα συμβάλλει: στην απόκτηση και διατήρηση του ιδανικού βάρους, στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ενέργειας και ευεξίας, στην καταπολέμηση του άγχους, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Στη Φυσικοπαθητική Θεραπευτική μπορούμε να συνδυάσουμε και τη Βοτανοθεραπεία. Τα βότανα, πέραν του ότι θωρακίζουν τον οργανισμό οδηγώντας τον στην ομοιοστασία και την αυτοθεραπεία, επιπλέον αποτοξινώνουν το σώμα σε βάθος. Τα βότανα που συντελούν στην απώλεια και ρύθμιση του βάρους είναι πολλά, εκ των οποίων τα συνηθέστερα δρουν «διεγερτικά» βοηθώντας το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Κάποια δρουν διουρητικά, απεκκρίνοντας τα πλεονάζοντα μέσω των νεφρών με τα ούρα, ενώ άλλα δρουν καθαρτικά και βοηθούν στην εκκένωση των εντέρων, ρυθμίζοντας τη λειτουργία του εντέρου σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

Τέλος, υπάρχουν εκείνα που δρουν κατασταλτικά στην όρεξη, μειώνοντας την πείνα και γεμίζοντας το στομάχι διογκούμενα. Πάντως, τα βότανα που αυξάνουν την καύση των θερμίδων είναι τονωτικά και περιέχουν ουσίες όπως καφεΐνη, επιταχύνοντας τις σωματικές λειτουργίες και προκαλώντας αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της πέψης και της αναπνοής. Παραδείγματα τέτοιων είναι το πράσινο τσάι, η τσουκνίδα και η πικραλίδα.

Στην καθημερινή σας διατροφή μπορείτε να εντάξετε και την καυτερή πιπεριά (πιπέρι cayenne), καθώς περιέχει ένα συστατικό που κινητοποιεί την πέψη και επιταχύνει το μεταβολισμό και τις καύσεις. Αντενδείκνυται αν έχετε ευαισθησία στο στομάχι και στο έντερο.

 

Blog at WordPress.com.