Φυσικές προσεγγίσεις στην εμμηνόπαυση: Ανακούφιση – Πρόληψη των συμπτωμάτων

Happy-Woman-menopause1ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12:30 Μ.Μ. – 1:10 Μ.Μ.

AQUILA ATLANTIS HOTEL – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

2,YGEIAS STR., 71202

Με τη Χρονοπούλου Ματίνα

BSc., N.D., PhD, Εναλλακτική Ιατρική, Φυσικοπαθητική Θεραπευτική, Φυσική Διατροφολογία, Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Βιοσυντονισμός, Επίσημη καθηγήτρια Φυσικοπαθητικής Θεραπευτικής του Βρετανικού Κολεγίου Warnborough College

Ώρα: 12.30 – 13.10

Περιγραφή Ομιλίας-Διάλεξης

Η εμμηνόπαυση είναι μία φυσική μεταβατική περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Πρόκειται για τη χρονική περίοδο που ο κύκλος της γονιμότητας κλείνει, για να δώσει τη θέση του σε έναν άλλο κύκλο της ζωής της. Στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης υπάρχει μια αλλαγή στην ισορροπία των ορμονών.

Δεν πρόκειται για ασθένεια αλλά για μία φυσιολογική διαδικασία μετάβασης σε μία μη αναπαραγωγική περίοδο της ζωής της. Σε αυτή την περίοδο των μεταβολών, τα πλεονεκτήματα ενός φυσικού τρόπου ζωής είναι πολλά.

Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής της, μια γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης με φυσικούς τρόπους. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα, διακυμάνσεις της συναισθηματικής διάθεσης, μειωμένη λίμπιντο, κολπική ξηρότητα, αύξηση βάρους και οστεοπόρωση.

Στην παρουσίαση αυτή θα μάθουμε εναλλακτικούς τρόπους για την ανακούφιση και την πρόληψη των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Θα αναλύσουμε πώς με την κατάλληλη διατροφή, τα βότανα, την ομοιοπαθητική, τον βελονισμό, τον βιοσυντονισμό και την πιεσοθεραπεία μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα. Θα μιλήσουμε επίσης για τη σημασία της επαφής με τη φύση, της άσκησης, της γιόγκα, του διαλογισμού, του μασάζ και της σωστής αναπνοής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blog at WordPress.com.