Πώς μπορείτε να αναστρέψετε μια αλλεργική αντίδραση

Οι συχνές αλλεργικές αντιδράσεις αυτήν την περίοδο –λόγω των πολλαπλάσιων αφορμών- δημιουργούν πολλά και ενοχλητικά ή και επικίνδυνα συμπτώματα σε πλήθος ανθρώπων και μάλιστα όλων των ηλικιών. Πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με τρόπο απολύτως αποτελεσματικό;     

Της N.D., Ph.D. Ματίνας Χρονοπούλου*

Ανάμεσα στις θεραπευτικές προσεγγίσεις της Φυσικοπαθητικής, ξεχωρίζουμε μία νέα εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο αναστροφής της αλλεργικής αντίδρασης, μέσω του «Βιοσυντονισμού – Bioresonance therapy».

Η μέθοδος δίνει τη δυνατότητα στο ανοσοποιητικό σύστημα να «ανέχεται» τη συγκεκριμένη ουσία ή τροφή που του προκαλούσε αλλεργικά συμπτώματα. Δηλαδή, με άλλα λόγια, το απευαισθητοποιεί.

Η διόρθωση της εντερικής λειτουργίας βοηθά στη θεραπεία των αλλεργιών;

Για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται μια αλλεργία, χρειάζεται μία πρώτη επαφή με την «ένοχη» ουσία. Με την επαφή αυτή το αμυντικό σύστημα ευαισθητοποιείται και δημιουργεί μια αλλεργική αντίδραση.

Η αρχική αυτή επαφή του ανοσοποιητικού συστήματος με την ουσία (μελλοντικό αλλεργιογόνο), σηματοδοτεί το γεγονός ότι αυτή  πέρασε από τις προστατευτικές δομές- φίλτρα του  οργανισμού, όπως είναι το δέρμα, οι βλεννογόνοι αδένες του εντέρου,  αναπνευστικού συστήματος, κ.λπ.

Γιατί όμως αυτά τα προστατευτικά όργανα έγιναν διαπερατά και επέτρεψαν στην ουσία να εισβάλλει στο εσωτερικό του οργανισμού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η αλλεργική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν, ανάμεσά τους και η τυχαία επαφή: για παράδειγμα, ένα απρόοπτο τσίμπημα μέλισσας ή σφήγκας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργία στο δηλητήριό τους.

Οι περισσότερες αλλεργίες, όμως, είναι αποτέλεσμα της μείωσης της ακεραιότητας του ηθμού των μεμβρανών (βλεννογόνων), με αποτέλεσμα να γίνονται διαπερατές (για παράδειγμα το “Leaky gut syndrome” των Αγγλοσαξόνων) από τις ξένες προς τον οργανισμό ουσίες, που έχει ως  αποτέλεσμα τις επανειλημμένες εκθέσεις σε πληθώρα ουσιών, που μετατρέπονται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε δυνητικά αλλεργιογόνα.

Ως απλό παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε τη φτωχή πέψη των τροφών, σε συνδυασμό με τη μειονεκτική χλωρίδα του εντέρου ή την ανάπτυξη δυσβίωσης στο έντερο και την πτωχή ορθομοριακά διατροφή.  Μπορεί λόγω της μη πλήρους διάσπασης των τροφών να αυξηθεί ο όγκος των άπεπτων τροφών στο έντερο. Το αποτέλεσμα είναι η τοπική καταστροφή της επιφάνειας του εντέρου, το οποίο γίνεται πλέον διαπερατό στις μη διασπαρμένες προαναφερθείσες ουσίες.

Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται «υπερφόρτωση» του οργανισμού από μερικώς  διασπασμένες τροφές, που είναι πλέον δυνατόν να περάσουν τον φραγμό του εντέρου και να βρεθούν στο εσωτερικό του οργανισμού και στην κυκλοφορία του αίματος και να πυροδοτήσουν μία αλλεργική αντίδραση.

Συνοπτικά, θα λέγαμε πως η Φυσικοπαθητική επικεντρώνεται στη διόρθωση των παραγόντων, οι οποίοι «σπρώχνουν» στην εκδήλωση μιας πάθησης, και σε θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Η Ματίνα Χρονοπούλου σπούδασε Φυσικοπαθητική Θεραπευτική στην Αγγλία και απέκτησε δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Naturopathic Doctor, Lic. Dip. Master Ac., TCM στο Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και διδακτορικό Δίπλωμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενίας 18, Πλατεία Μαβίλη, 11528, Αθήνα

Τηλ.  210-64.00.411

Κιν. 6932-191724

Ε-mail : matinachr@gmail.com

Skype: matina.chronopoulou

www.naturopathy.gr

https://www.facebook.com/pages/ Ιπποκράτειος-Ιατρική-Εξειδικευμένες-σπουδές/1394065917566567?ref=hl

https://www.facebook.com/pages/ Ρυθμίστε-το-βάρος-σας-με-φυσικό-τρόπο-Θεραπευτική-Διατροφολογία/379175708903076?ref=hl

https://www.facebook.com/NaturopathyinGreece?ref=hl

 

 

 

 

Blog at WordPress.com.