Θεραπεία Χρόνιων παθήσεων με τη μέθοδο Gerson

Γράφει η Ματίνα Χρονοπούλου. Από το Medicum.gr – 01/01/2003

Η θεραπευτική του Gerson είναι μια σύγχρονη ιατρική μέθοδος θεραπείας, που προτείνεται για τις θεωρούμενες, ως τώρα, ανίατες παθήσεις και αποτελεί μια φυσική θεραπεία, που χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς ίασης του ίδιου του οργανισμού, για να επιτύχει τη θεραπεία σε χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις.

1. Όταν, για πρώτη φορά από τον Gerson, παρουσιάσθηκε στον κόσμο η διαιτητική αυτή θεραπεία, ήταν τόσο πρωτοποριακή και νεωτεριστική για την εποχή της, που δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου επιστημονική βιβλιογραφία, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργεί με επιτυχία, σε χρόνιες, καθώς και λοιμογόνες παθήσεις. Αλλά, επειδή θεράπευσε ήδη, πολλές περιπτώσεις προχωρημένης φυματίωσης, καρδιακής νόσου, καρκίνου και πολλών άλλων λιγότερο σοβαρών καταστάσεων, η Gerson Therapy καθιερώθηκε ως μια μείζουσα συμβολή στην ιατρική, δια των εκατοντάδων δημοσιεύσεων, που ακολούθησαν επί του θέματος.

Αποτελεσματική φυσική θεραπεία με φρέσκες νωπές τροφές

Η πρώτη δημοσίευση του Gerson για καρκίνο ήταν στα 1945. Σαράντα χρόνια μετά έγινε η επίσημη αποδοχή του στις ΗΠΑ, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, της τροφο-διαιτητικής καρκινο-θεραπείας.

Σήμερα, διασημότητες της ιατρικής κοινότητας, προβλέπουν 50% μείωση των καρκίνων τα επόμενα χρόνια, μέσω της μορφώσεως του κοινού, επί των τροφο-διαιτητικών μεθόδων προλήψεως του καρκίνου.

O Gerson θεράπευσε πολλές εκατοντάδες ασθενών και συνέχισε να αναπτύσσει και να τελειοποιεί τη θεραπεία του μέχρι το θάνατό του το 1959, σε ηλικία 78 ετών. O πιο διάσημος ασθενής του ήταν ο δρ. Albert Schweitzer, τον οποίον ο δρ Gerson θεράπευσε από προχωρημένο διαβήτη, όταν ο Schwewitzer ήταν τότε 75 ετών. O Σβάϊτζερ γύρισε στο αφρικανικό του νοσοκομείο και εργάσθηκε εκεί μέχρι και μετά τα 90 του, έγραψε δε για τον δρ Gerson, ότι στο πρόσωπό του έβλεπε μια από τις πλέον διάσημες διάνοιες στην ιστορία της ιατρικής.

2. Είναι σπάνιο να βρείτε καρκίνο, αρθρίτιδα, ή άλλες εκφυλιστικές νόσους, σε πολιτισμούς που θεωρούνται πρωτόγονοι για το δυτικό πολιτισμό. Η απάντηση κατά τον δρ Γκέρσον, στο γεγονός ότι στις πολιτισμένες κοινωνίες παρουσιάζονται εκφυλιστικές παθήσεις, μπορεί να βρίσκεται στο ότι οι δυτικοί καταναλώνουν πολλές επεξεργασμένες τροφές με πολλά βελτιωτικά και συντηρητικά. “Μείνε κοντά στη φύση και οι αιώνιοι νόμοι της θα σε προστατεύσουν”, είναι το σλόγκαν του δρ Γκέρσον, διότι θεωρεί τις εκφυλιστικές παθήσεις, ως αποτέλεσμα τοξινών (ρύπων), από τις υποβαθμισμένες τροφές που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε, και τον αέρα που αναπνέουμε.

3. Η θεραπεία του προσβλέπει στο να αναγεννήσει ένα υγιές σώμα, υποστηρίζοντας κάθε ζωτική μεταβολική ανάγκη και πλημμυρίζοντας το σώμα, με θρεπτικές ουσίες από σχεδόν 10 κιλά, οικολογικά καλλιεργημένα* φρούτα και λαχανικά την ημέρα. Τα περισσότερα γίνονται φρέσκος νωπός χυμός στον αποχυμωτή και πίνονται κάθε ώρα. Νωπά και μαγειρεμένα φαγητά, καταναλώνονται άφθονα. Η οξυγόνωση είναι περισσότερο από διπλή, καθώς η ανεπάρκεια του οξυγόνου στο αίμα, συμβάλλει σε πολλές εκφυλιστικές παθήσεις. O μεταβολισμός διεγείρεται δια της προσθήκης θυροειδούς, καλίου και άλλων τροφικών συμπληρωμάτων και αποφεύγοντας βαριά ζωικά λίπη, υπερβολικές πρωτεΐνες, αλάτι και άλλες τοξίνες.

Oι εκφυλιστικές νόσοι, καθιστούν το σώμα ανίκανο να απεκκρίνει σε ικανοποιητικό βαθμό τα τοξικά απόβλητα, που τελικά οδηγούν σε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια. Για την πρόληψη αυτής της κατάστασης, η θεραπεία του Gerson χρησιμοποιεί εντατική αποτοξίνωση για την απομάκρυνση των αποβλήτων, για να βοηθήσει την αναγέννηση του ήπατος και την αποκατάσταση θεμελιωδών αμυντικών μηχανισμών, βοηθώντας το σώμα να αυτοθεραπευθεί, επανεργοποίηση του αμυντικού συστήματος και την αποκατάσταση θεμελιωδών αμυντικών μηχανισμών (ένζυμα, μεταλλοσυστήματα και ορμόνες).

Με πλούσια, υψηλής ποιότητας θρέψη, τα κύτταρα χάρη στην αυξημένη οξυγόνωση, την αύξηση του μεταβολισμού και τη βελτιωμένη αποτοξίνωση, βοηθούν το σώμα να αναγεννηθεί, να γίνει υγιές και να προλάβει μελλοντικές αρρώστιες.

*Είναι βασικό, οι τροφές να προέρχονται από βιοκαλλιέργειες, γιατί στις τροφές αυτές υπάρχουν λιγότερες τοξικές ουσίες, σύμφωνα με τις έρευνες του δρ Gerson.

http://www.medicum.gr/therapeies/index.cfm?pageID=3&areaID=18&naID=6&newsCategoryID=25&articleID=17

Blog at WordPress.com.