Η Θεραπεία CHELATION για τις Ισχαιμικές παθήσεις που οφείλονται στην Αρτηριοσκλήρυνση.

ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΑΓΧΗ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑ,

Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Η ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΣΑ ΧΩΛΟΤΗΤΑ, ΑΤΟΝΑ ΕΛΚΗ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ Η ΔΙΑΒΗΤΗ.

(προφέρεται κιλέισον)

Η θεραπεία CHELATION είναι μία αποτελεσματική και συγχρόνως ασφαλής θεραπεία, που θεραπεύει τις ασθένειες που προκαλoύνται από την ισχαιμία λόγω αρτηριοσκλήρυνσης. Δηλαδή, την υπέρταση, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό, την άνοια, την διαλείπουσα χωλότητα ή τα άτονα έλκη στα άκρα, (π.χ. ατόμων πασχόντων από διαβήτη) .

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ  ΚΑΙ Η ΑΘΗΡΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ

Ονομάζεται η σκλήρυνση των αρτηριών που έχει σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση διαφορετικών συμπτωμάτων ανάλογα με το  όργανο που θα ισχαιμίσει π.χ. καρδιά, εγκέφαλος κλπ.

Εξ αιτίας της επίδρασης διαφόρων αρνητικών παραγόντων, όπως π,χ, κάπνισμα κακή διατροφή,  γενετικοί προδιαθεσικοί παράγοντες κ.ά., μέσω πολύπλοκων μηχανισμών ο οργανισμός οδηγείται στην αθηρωμάτωση, την βασική βλάβη των αγγείων κατά την αρτηριοσκλήρυνση. Σημαντικός παράγων στην διαδικασία είναι η ηυξημένη συγκέντρωση μεταλλικών ιόντων. Ιδίως τα τελευταία θεωρούνται ότι δρουν ως καταλύτες παραγωγής ηυξημένου ποσού ελευθέρων ριζών (oxygen free radicals). Οι ελεύθερες ρίζες στη συνέχεια δρουν ως ένας χρόνιος ερεθιστικός παράγων στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων καταστρέφοντας τις κυτταρικές μεμβράνες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συγκέντρωση στην περιοχή της βλάβης , ασβεστίου, χοληστερίνης κ.ά, τα οποία δημιουργούν μία σκληρή αθηρωματώδη πλάκα πού στενώνει προοδευτικά τα αγγεία.

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ EDTA KAI Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ  CHELATION

Το EDTA ρυθμίζει την κατανομή των περισσοτέρων μεταλλικών ιόντων αφαιρώντας τις ανεπιθύμητες ποσότητες ασβεστίου , μολύβδου, χαλκού κ.ά. , τα δεσμεύει και ακολούθως αποβάλλεται μαζί τους από τα ούρα.

Διορθώνοντας την βασική αυτή αιτία της απόφραξης των αρτηριών, επιτρέπει  στα τοιχώματα των αγγείων να ιαθούν. Οι αθηρωματώδεις πλάκες ομαλοποιούνται και  ελαττώνται σε όγκο, επιτρέποντας έτσι την αύξηση της ροής του αίματος από τα εστενωμένα αγγεία, και την βελτίωση της αιμάτωσης των ισχαιμουσών περιοχών όλου του οργανισμού. Επίσης τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται πιό εύκαμπτα,  Η αύξηση της ευκαμπτότητος έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της αρτηρικής πίεσης στα άτομα που ειναι υπερτασικά

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ  CHELATION

Η θεραπεία CHELATION γίνεται με βραδεία ενδοφλέβιο έγχυση του φαρμάκου EDTA (εθυλένο-διάμινο -τέτρα-οξικό οξύ). Στην Ελλάδα, κυκλοφορεί παραπλήσια μορφή ιδιοσκευάσματος με το όνομα  ” Ledclair”. Παράλληλα με το EDTA στον ορό χρησιμοποιούνται και συμπλέγματα βιταμινών και άλλες ρυθμιστικές ουσίες του διαλύματος του ορού .

Η θεραπεία συνδυάζεται παράλληλα με μία αλλαγή του τρόπου ζωής προς το υγιεινότερο, βασισμένη κατ’αρχήν σε ένα πρόγραμμα κατάλληλης εξατομικευμένης υγιεινής διατροφής, προσθήκη βιταμινών ιχνοστοιχείων και συμπληρωμάτων διατροφής, άσκηση, αποφυγή καπνίσματος κ.λ.π..

Η θεραπεία CHELATION μπορεί να εφαρμοσθεί παράλληλα με

άλλα φάρμακα που ήδη λαμβάνουν οι ασθενείς όπως, αντιθρομβωτικά,  αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά κλπ

Η θεραπεία CHELATION ειναι ανάμεσα στις πλέον ασφαλείς ιατρικές θεραπείες. Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα θεραπείας του American College for Advancement in Medicine, οι παρενέργιες είναι αμελητέες ή ανύπαρκτες.

Η  θεραπεία CHELATION είναι καλύτερα να εφαρμόζεται σε μία προσπάθεια αποφυγής της χειρουργικής επέμβασης BY-PASS.

Μπορεί να βοηθηθεί όμως ο ασθενής  και μετά την επέμβαση για να διανοιγούν τα υπόλοιπα αγγεία του και να μην αποφραχθούν τα μοσχεύματα.

Η κλινική εμπειρία στην χρήση του EDTA για την θεραπεία δείχνει ότι βελτιώνει την αιματική ροή και ανακουφίζει από τα συνωδά συμπτώματα των παθήσεων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των ασθενών.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  CHELATION ;

Ναι αν είναι πάνω από 40 ετών, με βαρύ οικογενειακό ιστορικό αρτηριοσκληρυντικής φύσεως νοσημάτων, όπως, καρδιοπαθειών ή εγκεφαλικών, ή επίσης αν είναι πάνω από 50 ετών, μπορεί να ελεγθεί το κυκλοφορικό σύστημα και η κατάσταση των αγγείων, προλαμβάνοντας έτσι την πιθανή εμφάνιση συμπωμάτων και ασθένειας, από την στιγμή που υποβληθεί σε προληπτική θεραπεία.

Α)  ΚΥΡΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  1. 1. Θεραπεία αρτηριοσκλήρυνσης.

α)  Στεφανιαία νόσος:  Ισχαιμία μυοκαρδίου – στηθάγχη –  Έμφραγμα μυοκαρδίου (μετά την οξεία φάση) –  μετά από εγχείρηση BYPASS ή αγγειοπλαστική (μπαλονάκι)

β)  Αρτηριοσκλήρυνσης εγκεφάλου :  Έκπτωση (απώλεια) μνήμης –  Άνοια –  Εγκεφαλικά επεισόδια

γ)  Περιφερική αγγειοπάθεια: –  Διαλείπουσα χωλότης –  Άτονα έλκη

–  Υπέρταση αρτηριοσκληρυντικής αιτιολογίας.

2)  Θεραπεία δηλητηρίασης με μόλυβδο

Β)  ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ  ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

1) Σεξουαλική ανεπάρκεια- δυσλειτουργία στύσεως λόγω αρτηριοσκλήρυνσης

2) Σκληροδερμία

3) Διαβήτης και επιπλοκές του (άτονα έλκη – αμφιβληστροειδοπάθεια).

ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ  –  ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ,

ΜΕΛΟΣ του American College for

Advancement in Medicine (A.C.A.M.)

ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ  25     ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310. 839705 FAX. 2310. 857719

Αθηνα:  ΤΗΛ.  210.6400411

Blog at WordPress.com.