Βιοσυντονισμός (Bioresonance Therapy)

Ο Αϊνστάιν με την θεωρία της σχετικότητας μας αποκάλυψε ότι η ύλη είναι ενέργεια. Tα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, το φως είναι επίσης μορφές εκδήλωσης της ενέργειας.

Συνεπώς και το ανθρώπινο σώμα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια και, έχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτή η ανακάλυψη άνοιξε το δρόμο σε μια καινούργια διάσταση: την ενεργειακή ιατρική. Αυτό σημαίνει, πως από διαγνωστικής και θεραπευτικής απόψεως, το σώμα μπορεί να προσεγγιστεί από την ενεργειακή του πλευρά.

Ο βιοσυντονισμός είναι μια από τις νέες ιατρικές μεθόδους, οι οποίες στηρίζονται σε αυτή την επιστημονική γνώση και εξελίχτηκαν από αυτές τις ανακαλύψεις.

Όλα τα σωματίδια της ύλης (άτομα και μόρια) αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου πεδίων και συχνοτήτων.

Οι επιστήμονες έχουν πράγματι βρει αποδείξεις ότι τα ζωντανά κύτταρα εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες. Αυτά τα λεγόμενα βιοφωτόνια έχουν τόσο χαμηλή ακτινοβολία, που μπορεί μόνο να μετρηθεί με την βοήθεια κυτταρικών καλλιεργειών στο εργαστήριο.

Ο «πατέρας» της βιοσυντονιστικής θεραπείας είναι ο γερμανός ιατρός Franz Morell που το 1977, συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του ίδιου του σώματος του ασθενούς, και κατασκευάστηκε η πρώτη ηλεκτρονική συσκευή, η οποία μπορούσε να λάβει και να επιστρέψει στο σώμα τις ηλεκτρομαγνητικές του συχνότητες με τη βοήθεια ηλεκτροδίων.

Ο όρος «βιοσυντονιστική θεραπεία» (bioresonance therapy) χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Hans Brügermann. Κατασκεύασε μια συσκευή, η οποία επέτρεπε την μείωση ή την αύξηση της έντασης εκπομπής των θεραπευτικών σημάτων το BICOM®.

Ο βιοσυντονισμός λοιπόν ξεκινάει με βάση το γεγονός πως το ανθρώπινο σώμα – ως ενεργειακό πεδίο – μπορεί να εκπέμπει και να λαμβάνει ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος μπορεί επίσης να τροποποιηθεί. Κάθε επιρροή πάνω στο σώμα αλλάζει το ενεργειακό του πεδίο, είτε αυτές οι ενέργειες είναι θετικές είτε αρνητικές για το σώμα.

Οι δονήσεις ενός υγιούς ατόμου είναι διαφορετικές από αυτές ενός ασθενούς. Οι συχνότητες ξένων ουσιών όπως, οι διάφοροι μικροοργανισμοί και τα φυτοφάρμακα, τα οποία βρίσκονται συσσωρευμένα μέσα στο σώμα, επηρεάζουν την δονητική του εικόνα. Η υγεία και η ασθένεια εκφράζονται μέσα στην ατομική δονητική εικόνα κάθε οργανισμού.

Πώς επιτυγχάνεται η βιοσυντονιστική θεραπεία;

Ο ασθενής μπορεί να είναι είτε καθισμένος είτε ξαπλωμένος ενώ τοποθετείται πάνω στο άρρωστο σημείο του σώματός του ένα ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρόδιο. Το ηλεκτρόδιο συνδέεται μέσω καλωδίου με την θεραπευτική συσκευή μεταφέροντας σε αυτή τις συχνότητες που καταγράφει. Ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα φιλτραρίσματος διαχωρίζει τις υγιείς από τις παθολογικές δονήσεις που συνιστούν το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του οργανισμού. Οι υγιείς δονήσεις μπορούν να ενισχυθούν ενώ οι παθολογικές αντιστρέφονται με σκοπό την εξουδετέρωσή τους.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία χρησιμοποιεί επίσης τις ταλαντώσεις ουσιών, όπως δυσανεκτικά τρόφιμα, γύρη, ιοί, βακτηρίδια, μύκητες, επιζήμια βαριά μέταλλα, χημικές ουσίες, εντομοκτόνα. Το ηλεκτρομαγνητικό σήμα αυτών των ουσιών τροφοδοτείται στη συσκευή που αποστέλλει στο σώμα τις αντεστραμμένες δονήσεις αυτών των ουσιών, έτσι η αρνητική επίδρασή τους μπορεί να μειωθεί ή να εξουδετερωθεί εντελώς.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της βιοσυντονιστικής θεραπείας;

Η βιοσυντονιστική θεραπεία προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του αρρώστου, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις χρόνιες παθήσεις.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα, αλλά και στα ζώα χωρίς παρενέργειες.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία χρησιμοποιείται εδώ και 25 χρόνια είναι ανώδυνη, ακίνδυνη. και μπορεί να  συνδυαστεί τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής όσο και με άλλες «εναλλακτικές» μεθόδους, όπως  ομοιοπαθητική, βελονισμό.

Πού χρησιμοποιείται η βιοσυντονιστική θεραπεία;

Tο φάσμα των εφαρμογών της μεθόδου είναι πολύ μεγάλο. Πρωταρχικά πρέπει να αναφερθούν οι αλλεργίες, σε οποιανδήποτε κλινική μορφή και αν παρουσιάζονται. Τόσο οι οξείες αλλεργίες όπως η εαρινή ρινίτιδα, το αλλεργικό άσθμα, το δερματικό εξάνθημα, η αναφυλαξία από δήγμα εντόμου, όσο και οι χρόνιες αλλεργίες μπορούν να εξουδετερωθούν με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%! Οι χρόνιες αλλεργίες στο μεγαλύτερο μέρος τους οφείλονται σε τροφικές δυσανεξίες και εμφανίζονται συχνά ως χρόνια ρινίτιδα ή ιγμορίτιδα, ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), σπαστική κολίτιδα, φλεγμονώδεις παθήσεις των εντέρων (νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα), χρόνια διάρροια ή δυσκοιλιότητα, αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα), ημικρανίες, υπέρταση ή υπόταση, ταχυκαρδία, παχυσαρκία, σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως κ.α.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική και σε περιπτώσεις πόνου. Αυτό συμπεριλαμβάνει πόνους μυοσκελετικούς, όπως πόνους μέσης, αυχενικό σύνδρομο, πόνους αρθριτικούς, δυσμηνόρροια, αθλητικούς τραυματισμούς κ.α.

Χάρη στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση διάφορων λοιμώξεων και φλεγμονών. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά χρόνιες υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, ανθεκτικές στην αντιβιοτικοθεραπεία. Τέτοιες καταστάσεις συναντώνται συχνά στα παιδιά, τα οποία αντιδρούν πολύ θετικά σε αυτό το είδος θεραπείας.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των εθισμών στη νικοτίνη, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα για τη διακοπή του καπνίσματος αρκούν μία έως τρεις επισκέψεις κατά τις οποίες επιτυγχάνεται τόσο η απεξάρτηση του .

Ωφελεί στις ορμονικές διαταραχές, στην αντιμετώπιση της γρίπης, εξουδετερώνει τις παρενέργειες των φαρμάκων  κ.α.

Το φάσμα των εφαρμογών του βιοσυντονισμού είναι πράγματι τεράστιο. Είναι ένα θαυμάσιο βοηθητικό εργαλείο και ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για τον κάθε γιατρό.

Blog at WordPress.com.