ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Ο βελονισμός, ένας από τους καλύτερους εναλλακτικούς μας φίλους στο αδυνάτισμα, μειώνει την όρεξη, τη διάθεση για κατανάλωση γλυκών και παράλληλα ελαττώνει τον χρόνο κορεσμού, διευκολύνοντας κάποιον στο να μην παραβεί το διαιτολόγιο του.Επιπλέον, κατευνάζει την νευρική υπερένταση και το άγχος, με αποτέλεσμα την εγκράτεια.

Κινητοποιεί τον οργανισμό και αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό του ατόμου, αυξάνοντας τις καύσεις.

Η ρύθμιση της κινητικότητας του παχέος εντέρου μέσω του βελονισμού, συντελεί στην αποφυγή προβλημάτων δυσκοιλιότητας. Αξιόπιστο χέρι βοηθείας είναι ο βελονισμός και για όσους καταφεύγουν στην υπερφαγία για ψυχολογικούς λόγους.

Η μείωση του άγχους, η καλύτερη ισορροπία στο νευροφυτικό σύστημα και η μειωμένη όρεξη, όλα αποτελέσματα του βελονισμού, βοηθούν κάποιον να ελέγξει τις κρίσεις βουλιμίας και υπερφαγίας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ικανότητα του να αντιμετωπίζει το τοπικό λίπος, όταν ο βελονιστής γνωρίζει τις σχετικές τεχνικές και διαθέτει τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις τοποθετούνται κατάλληλα σε σχηματισμούς οι βελόνες στις περιοχές τοπικού πάχους, συνδέονται με ειδικά μηχανήματα ηλεκτροβελονισμού τα οποία κινητοποιούν το λίπος από τις περιοχές και τελικά υπάρχει μείωση πόντων στην περιοχή.

Βότανα για το αδυνάτισμα (Φτιάξτε τα στο σπίτι – Χρησιμοποιείστε τα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας).

ΠΙΚΡΑΛΙΔΑ (ταραξάκο) Περιέχει Βιταμίνη Α, βήτα καροτένιο, βιταμίνη B1, βιταμίνη B2, βιταμίνη B3, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη G, βιταμίνη Ρ, ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο Λεκιθίνη, νάτριο.

Έχει καθαρτικές και χωνευτικές ιδιότητες, παράλληλα αποτοξινώνει το ήπαρ και τα νεφρά, ενώ συγχρόνως επιδρά στον μεταβολισμό της χοληστερίνης.

Χρησιμοποιείται φρέσκια στις σαλάτες. Αφυδατωμένη και κονιοποιημένη καταναλώνεται σε τσάι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χλωρή βρασμένη, σε σαλάτα (μπορούμε να καταναλώσουμε και το ζουμί) ή σαν αποξηραμένο βότανο σε τσάι (3 έως 4 φλιτζάνια ημερησίως).

Προσοχή: Επειδή έχει διουρητικές ιδιότητες, μακροχρόνια λήψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό.

ΜΑΡΑΘΟ (Foeniculum vulgare) Περιέχει υψηλό ποσοστό ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, κάλιο, νάτριο, θείο. Καθαρίζει τα τοιχώματα του εντέρου από υπολείμματα, καθώς διέρχεται από τον εντερικό σωλήνα. Δρα ρυθμιστικά στην όρεξη, την μειώνει ή την αυξάνει όπως απαιτείται. Μπορεί να βοηθήσει στα αέρια και στα κοιλιακά άλγη σαν αντισπασμωδικό. Έχει διουρητικές και εφιδρωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται οι σπόροι του και καταναλώνονται σαν τσάι.

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Περιέχει αμινοξέα, βήτα καροτένιο, χλωροφύλλη, ίνες και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό του σώματος και μειώνει την όρεξη. Είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες αλλά πλούσια σε φυτό-θρεπτικά στοιχειά για χάσιμο βάρους. Αποτοξινώνει το ήπαρ και τα νεφρά από τοξίνες. Είναι ένα μπλε-πράσινο φυτό-πλανκτόν πλούσιο σε πρωτεΐνες, Καταναλώνεται σε μορφή σκόνης, σε μορφή σιροπιού, αναμιγμένη με νερό ή χυμό, σε κάψουλες ή ταμπλέτες. Χρησιμοποιείται ως διατροφικό συμπλήρωμα.

Blog at WordPress.com.